yandex metrica
Kolay Örgü Modelleri

Sibel Kavaklıoğlu Yazlık Yelek Modelleri

Bugünkü yazımızda sizler için Sibel Kavaklıoğlu’nun birbirinden güzel yazlık yelek modelleri hakkında bilgiler vereceğiz.

Sibel Hanım’ın birbirinden güzel örgü modellerini herkes beğenerek takip ediyor.Pek çok özgün tasarım yaparak herkesin beğenisini topluyor. Bu nedenle Sibel Kavaklıoğlu yazlık yelek modelleri yapım aşamalarını tek tek sizler için hazırladık.

Yazlık yelek

Her bir dikine şerit için 95 zincir çekiyoruz. Üç zincir bırakıp aynı yuvaya 7 tırabzan yapıyoruz. Alttaki zincirden bir atlayıp üçüncüye sık iğne yapıyoruz. Sıra sonuna kadar aynı işleme devam ediyoruz. Sıra sonuna geldiğimizde 13 çiçek oluyor. İkinci şeridi yaparken aynı zamanda birleştiriyoruz da çiçekleri yediye tamamlıyoruz. Yedi zincir çekip aynı yuvaya 3 tırabzan yapıyoruz. Vücut kısmı bitince tekli şerit halinde askı yaparak yeleğimizi bitiriyoruz. Sibel hanımın bu örneğini farklı birçok örgü yapımında kullanabilirsiniz. Kalın ipler ile harika bir battaniye, şal, hırka ve çanta bu örneğe çok yakışacak.

Yazlık uzun yelek modelleri

Sibel Kavaklıoğlu’ndan yazlık yelek örneği:

Yazlık yelek modelleri için uygun olan koton bir ip alıyoruz.2.5 numara tığ alıyoruz. Bir yumak yeterli olacaktır. Hatta beş yelek çıkarabilirsiniz. Üç boyutlu zincir çekerek başlayacağımız yelek modeli 8 sıra yaparak tamamlanıyor. Boyundan geçen kısa ve püsküllü bir yelek modeli. Üç boyutlu zincir yapmaya normal zincir gibi başlıyoruz. Tığın üzerine ipi dolayıp bir ilmek çıkarıyoruz örülmeyen ipten ilmek alıyoruz tığın üzerinde iki iplik oluşuyor ve çekiyoruz ve düğüm gibi yapıyoruz. ilk sırayı örerken ilmekleri hazırlayıp örgü modelini çıkarmış oluyoruz. Üç zincir çekip iki atlayıp tırabzan ayağı yapıyoruz.97 tane üç boyutlu zincir yapıyoruz. Geri dönüp 33 tane tırabzan ayağı örüyoruz. iki yandan 7 şer ayırarak kol evi yapıyoruz. Kol evlerinde eksiltme yaparak 4 ilmek kalana kadar azaltıyoruz. Uçları için 70 cm püskül kesip zincirin en alt bölümüne tığla işliyoruz.

Büyük beden yazlık yelek modelleri

Deryanin-Dunyasi-Yazlik-Yelek-Modelleri

Kolay-Orgu-Yelek-Yapilisi

Orgu-Yelek-Modelle

Orgu-Yelek-Modelleri-2

Sibel Kavaklıoğlu Yazlık Yelek Modeli Yapılışı

İşin Sırrı Derya’da youtube kanalında örnek videoyu izleyebilirsiniz.

YouTube video

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu